Om mig

Mona Kjernholm

Kurser i lydnad och agility

Jag har hållt i lydnadskurser i snart 20 år. Först på de brukshundklubbar där jag var aktiv och sedan även i privat regi. I början lite på fritiden men allteftersom har kursverksamheten ökat och till sist blivit ett heltidsjobb. På senare år har även agility fått en stor del av min tid så kursverksamheten har så smått även innefatta agilitykurser.


Jag är i det civila utbildad civilingenjör (maskinteknik) och utbildad pedagog (gymnasielärare i matematik och teknik). Inom hunderiet så är jag utbildad SBK-instruktör och mentalfigurant. Utöver detta har jag vidareutbildat mig genom att gå många kurser inom lydnad, agility, spår, sök, klickerträning och annat.


Med mina hundar har jag tävlat i främst lydnad och agility men även i htm, rallylydnad, spår, sök och vallning. Jag har tävlat 10 SM i lydnad med två olika hundar. Mitt första Sm i lydnad var 2005. Jag har varit med i svenska lydnadslandslaget 2008-2012 med min hund Marvin. Vi hann under de åren med 5 VM och 5 NoM. Jag har även hunnit med 4 SM i agility och där startat med 2 olika hundar. Mitt första SM i agility var 2015. 


Höjdpunkter i lydnaden har varit lagbrons 2008 på Nordiska Mästerskapen, lagsilver 2009 på VM, lagguld 2009 på Nordiska Mästerskapen, lagguld på VM 2011, lagsilver på VM 2012 och individuellt brons på SM 2010 och brons 2011.


Höjdpunkter i agilityn har varit en 4:e plats i lag på agility SM 2015 och 2018. Gösta och jag har även tagit oss till individuell final 2016 och 2018. 


Framöver så hoppas jag att jag och hundarna fortsätter att ha skoj både i träning och tävling. Agilityn får mycket fokus just nu men jag hoppas att även lydnaden skall hinnas med lite mer. Tiden räcker inte till allt vi vill göra så vi får prioritera lite. Olika perioder får helt enkelt ha lite olika fokus.


Copyright © All Rights Reserved